Als coach kom ik geregeld mensen tegen die perfectionistisch zijn. Perfectionisme kan behoorlijk lastig zijn. Zeker als je manager bent. Een perfectionist legt de lat voor zichzelf erg hoog, heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, maar is vaak ook erg onzeker: wanneer doe ik het goed genoeg?

Delegeren

Managers met perfectionisme zijn geneigd om alles zelf te doen en niet te delegeren. Immers, als ze het zelf doen, weten ze zeker dat het werk gebeurt volgens hun eigen standaard. Alles draait om controle houden. Dat is jammer, want zo worden de capaciteiten van het team onderbenut, ontwikkelt het team zich veel minder dan zou kunnen en raakt de manager zelf overbelast. Er is een reƫle kans op overspannenheid. De manager toont weinig vertrouwen in het team en dat geeft op den duur een vervelende wisselwerking; het team kan zich klein gehouden voelen.

Het is dus van belang dat de manager leert delegeren. Maar als een teamlid een taak nog nooit heeft uitgevoerd, is het vertrouwen van de manager natuurlijk laag.

Gecontroleerd overdragen

Ik coach managers met last van perfectionisme in het gecontroleerd delegeren. We onderzoeken eerst samen wat hij graag zou willen delegeren en wat dat hem oplevert. Als hij de winst daarvan inziet, is de bereidheid groter om het te proberen. Dan bespreken we hoe de overdracht van een bepaalde taak er uit zou kunnen zien: wat wil je dat je team gaat doen, wanneer doen ze het goed (genoeg) en hoe ga je hen daarin (op weg) helpen? En we bespreken hoe en wanneer hij de voortgang van zijn team gaat volgen, zonder er bovenop te zitten. Zijn team moet immers wel de kans krijgen om zich in de taak te ontwikkelen.

We kiezen om te beginnen voor een taak met een niet al te groot afbreukrisico. Meestal leidt deze aanpak tot een positieve ervaring, waardoor het (zelf) vertrouwen van de manager groeit. Hierdoor lukt het de perfectionistische manager in volgende situaties steeds beter om los te laten. En hij krijgt het daardoor zelf minder druk.

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan