Programma’s

Denktanks

Heeft u een lastig organisatievraagstuk en lukt het niet (goed) om hier oplossingen voor te vinden? Ik organiseer en begeleid denktanks voor deze lastige vraagstukken. In het denktankprogramma zitten verschillende creatieve denktechnieken die deelnemers helpen om het vraagstuk op andere wijzen te benaderen en dit leidt tot originele, out-of-the box oplossingen. Denktanks kunnen worden georganiseerd met eigen medewerkers of met een mix van interne en externe deelnemers, waardoor u naast ideeën uit eigen gelederen, ook frisse ideeën van buiten krijgt.

Toekomstlab

Toekomstlab is een loopbaanoriëntatieprogramma (LOB) voor middelbare scholieren. We stimuleren jongeren om over toekomstvraagstukken na te denken met behulp van filmpjes, actieve werkvormen, internet en creatieve denktechnieken. We leggen hen ontwikkelingen, innovaties en nieuwe initiatieven voor op diverse (werk)terreinen en in allerlei branches en inspireren hen om na te denken over hun eigen toekomstige rol hierin.

Leerlingen gaan tijdens bedrijfsbezoeken op zoek naar antwoorden op hun eigen toekomstvragen. Ze verwerken hun ervaringen in een eigentijdse eindpresentatie voor de hele school, ouders en bedrijven. Dit leidt tot bewustere vervolgstudie – en loopbaankeuzes.

Meer informatie vindt u op www.nexxdott.com. 

“Vergaderen met Succes”

Effectief vergaderen en creatief denken worden gestimuleerd als u dat op een inspirerende locatie doet, weg uit de dagelijkse werkomgeving en beslommeringen, zodat u tot maximaal resultaat komt. Ik bied u hiervoor samen met Rederij Succes een unieke mogelijkheid: “Vergaderen met Succes”.

Rederij Succes is gevestigd op een idyllische locatie, centraal gelegen en goed bereikbaar, in een Soester buurtschapje met eeuwenoude boerderijen genaamd  “De Grote Melm”. De rederij is gelegen aan de schilderachtige rivier de Eem met uitzicht op een weids polderlandschap en Hollandse luchten, cultuur-historische erfgoed.

Rederij Succes biedt bedrijven een exclusieve, stijlvolle vergaderruimte in een huiselijke sfeer. U kunt er in alle rust en volledig privé vergaderen. Ook vergaderen in combinatie met varen op de Eem is mogelijk. De schitterende omgeving en de locatie zijn geestverruimend en daardoor zeer geschikt om lastige vraagstukken aan te pakken; inspanning in een ontspannen sfeer.

Ik voeg hier creatieve denktechnieken en bijzondere werkvormen aan toe, zodat het vergaderen andere, nieuwe invalshoeken oplevert. U kunt zich volledig richten op de inhoud, terwijl ik het proces begeleid. We kunnen u in ieder seizoen speciale arrangementen en een unieke belevenis aanbieden, zoals

een denktank met creatieve denktechnieken voor een bedrijfsvraagstuk.

procesbegeleiding met creatief denken bij een visiebijeenkomst of teamoverleg, in combinatie met een vaartocht, lunch, BBQ of optreden.

workshops/trainingen met creatieve werkvormen, zoals de workshop ‘Visitekaartje schilderen” in de tuin.

teamcoaching binnen en buiten.

een klantendag op maat, waarbij u met uw klanten inhoudelijk aan de slag gaat en u hen daarna fêteert met een BBQ,  cultuur-historische presentatie of een andere optie.

Pauline heeft ons prima op weg geholpen met haar denktank. Zij blijkt heel goed in staat te zijn een creatief proces van een groep professionals richting te geven en binnen korte tijd bruikbare resultaten op te leveren. Dank daarvoor!
Pieter Schadee

Pauline heeft met de ZZPID denktank een succesvol instrument in handen om een organisatie breder te laten kijken naar een ingewikkeld organisatievraagstuk. Ravelijn heeft hiermee haar voordeel kunnen doen.
Sylvia Cox

Directeur, Stichting Ravelijn

“Ik ben aangenaam verrast met de uitkomsten van de denktank. Ik ben onder de indruk van het denkproces, de werklust van de deelnemers en de resultaten. De verzamelde ideeën gaan we gebruiken in de communicatie naar de markt.”

Gertjan Meeuws

Directeur, Plantlab

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan