Workshops

Ik geef verschillende workshop om het creatieve denkvermogen in uw organisatie te vergroten

Workshop “Schatduiken, er gaat een nieuwe wereld voor je open”

U ontdekt verrassende nieuwe invalshoeken als u eens met een heel andere bril naar uw organisatie kijkt. In de workshop “Schatduiken” wordt het koraalrif gebruikt als metafoor voor organisaties, met als doel deelnemers via het koraalrif te inspireren om over verschillende aspecten van hun organisatie en over kansen na te denken.

De workshop start met een korte film over het koraalrif. Het koraalrif is door haar pracht fascinerend en de verschillende facetten van het koraalrif – de koralen en  vissen, de diversiteit in kleuren en vormen, de voedselketen met kansen en bedreigingen, de elementen licht, lucht en water, stroming en beweging – bieden een schat aan mogelijkheden om anders naar uw organisatie te kijken.

Workshop “Visitekaartje schilderen”

Wilt u eens op originele wijze met klantgerichtheid aan de slag? Dan is deze workshop iets voor u. De workshop vindt plaats op een inspirerende locatie, bij voorkeur buiten. Deelnemers maken een schilderij op doek over wat ze klanten willen bieden.

Voordat zij aan de slag gaan, laten deelnemers zich inspireren door de locatie. Ze worden gestimuleerd om met al hun zintuigen waar te nemen en zich bewust te worden van de verschillende elementen die ter plekke voor inspiratie zorgen.

Vervolgens maken ze de vertaalslag naar hun eigen bedrijf. Wat maakt hun organisatie inspirerend voor klanten? Welke indruk willen zij dat klanten van hun bedrijf krijgen als ze op bezoek zijn? Hoe willen zij dat klanten hun organisatie ervaren? Welke rol spelen zij zelf daarin? Kortom, wat is het visitekaartje van hun bedrijf?

Deelnemers schilderen het visitekaartje op basis van hoe zij het voor zich zien: in beelden, met kleuren, vormen, figuratief of abstract, alles mag. Voordat ze aan de slag gaan krijgen ze uitleg over schildertechniek zoals kleuren mengen, gebruik kwasten, compositie, vormentaal, etc. Ik ben naast procesbegeleider ook amateurschilder en gespecialiseerd in creatieve werkvormen.

Het resultaat wordt na afloop gezamenlijk bekeken en besproken. Wat heb je geschilderd en waarom? Welke beleving van jouw bedrijf wil je met je schilderij overbrengen op klanten? Welke rol speel je zelf daarin?

De schilderijen kunnen als blikvanger en blijvende herinnering in uw organisatie  worden opgehangen. Dit kan interessante gesprekken met klanten opleveren: herkennen ze uw bedrijf in de schilderijen?

Workshop “De toekomst van uw organisatie in beeld”

Visie vormen en visie delen met anderen leidt tot nieuwe ideeën en is inspirerend. Visie betekent letterlijk “zienswijze”; stilstaan bij je droomwensen en je laten leiden door je passie. Visievorming kan heel goed ondersteund worden met beelddenken. Beelddenken is een vorm van geleide fantasie, waarbij deelnemers door een verteller worden meegenomen in een verhaal waarvan zij zich een voorstelling maken in hun hoofd.

Tijdens deze workshop neem ik deelnemers mee in het zich voorstellen van hun organisatie in de toekomst. Ze vatten deze toekomst in een abstracte of figuratieve vorm die hun organisatie in de toekomst weergeeft. Door deze vorm te tekenen en ieder voor zich en daarna samen met anderen te analyseren op sterke eigenschappen, ontstaan er nieuwe ideeën om de toekomst van hun organisatie gestalte te geven. Tekenvaardigheid is niet vereist.

Pauline is met haar creatieve denktechnieken zeer inspirerend. Creatieve energie gaat stromen.
Mirjam Gaasterland

Pauline heeft met haar toepassing van creatieve denktechnieken opnieuw gezorgd voor een hele verrassende en inspirerende EVON-avond tezamen met het netwerk MOVE-MKB: Gebleken is dat het vormen van joint-ventures met andere ondernemers van zeer uiteenlopende branches heel goed mogelijk is.
Judith Bootsman

Ik heb Pauline gevraagd om een workshop te geven op de regionale netwerkavond van FNV-zelfstandigen op 9 juni 2011 in Huizen. Pauline heeft een geweldige creatieve en interactieve workshop neergezet over alternatieve samenwerkingsvormen voor zelfstandigen. Pauline heeft tempo, enthousiasme en kan mensen helpen om het meest creatieve uit hun zelf naar boven te brengen.
Marcel van Unen

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan