Management coaching

Je bent als manager dagelijks bezig met de ontwikkeling van je team of afdeling. Maar wie steunt jou in je ontwikkeling? Ik bied managementcoaching. Het is prettig om er niet helemaal alleen voor te staan en een vertrouwenspersoon te hebben waarmee je over je eigen ontwikkeling en inhoud van je werk kunt sparren.

Als coach help ik je antwoord te vinden op vragen zoals:

u

Wat is mijn visie?

u

Hoe zet ik de nieuwe koers uit en krijg ik commitment?

u

Hoe krijg ik weer rust in de tent na reorganisatie?

u

Hoe krijg ik mijn team naar het gewenste niveau?

u

Hoe maak ik een jaarplan samen met mijn team?

u

Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen?

u

Hoe krijg ik een goede balans in autonomie geven en controle houden?

u

Hoe ontwikkel ik een coachende leiderschapsstijl?

u

Hoe zorg ik voor een goede verbinding tussen directie en medewerkers?

Nieuwe inzichten

Managementcoaching levert nieuwe inzichten op die je meteen kunt toepassen. Het geeft je meer stevigheid in je positie, meer zelfvertrouwen en rust. Je ontwikkelt je competenties en je eigen stijl. Daardoor werk je met plezier.

Ik coach (project)managers, directeuren, teamleiders, coördinatoren, afdelingshoofden en bedrijfseigenaren. Dit kan ook wandelend in de buitenlucht. Frisse lucht en een andere omgeving leiden vaak tot nieuwe inzichten en ideeën.

Wandelcoaching

Coaching tijdens een wandeling in de natuur werkt heel goed. De natuur zorgt ervoor dat je in een andere stemming komt, je beter kunt concentreren en stress afneemt. Je bent even los van  je dagelijkse beslommeringen en het helpt om gedachten, ervaringen en emoties in een ander licht te zien en te kunnen relativeren. Je ontspant in de natuur waardoor je helderder kunt denken en beter kunt reflecteren op zaken die je bezig houden. Soms leidt wandelcoaching tot een ankerpunt, zoals tijdens stormachtig weer zwoegend vooruit komen terwijl je worstelt met een lastige werksituatie. En dan ineens vind je de oplossing. Het is je gelukt om tegenwind te trotseren!

Ik heb Pauline in het afgelopen jaar leren kennen als een betrokkenen, hartelijke coach. Iemand die op basis van relatie en kennis van zaken meedenkt en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Creatief en enthousiasmerend. Ze gaat daarbij uit van de persoon en de context waarbinnen deze functioneert.
Joke van Alten

Middels assessments zijn alle leidinggevenden getoetst aan nieuwe profielen. Voor één van hen is een intensief coachingstraject afgesproken. Pauline heeft met mij als opdrachtgever vastgesteld welke competenties ontwikkeld moeten worden, welk concreet gedrag gewenst is en welke aanpak resultaat zal afwerpen. In het zes maanden durende traject is Pauline erin geslaagd om deze leidinggevende een zodanige ontwikkeling te laten doormaken dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.
Dik van Paassen

Vanaf het eerste moment dat wij met elkaar in contact kwamen was er een soort van klik. Die heb je nodig om samen op te kunnen gaan. Betrouwbaarheid genereer je door je interesse te tonen in de persoon, gevoel te hebben voor het verleden maar ook een duidelijk doel te stellen naar de toekomst. De wijze waarop jij je hebt voorbereid geeft ook je betrokkenheid aan.

Binnen het gehele traject was er voldoende ruimte voor afwisseling. Hadden we het ene moment een bepaalde competentie, al snel zat daar een rollenspel aan verbonden, gericht op de situatie die ik had meegemaakt. Het zegt zeker iets over jouw inlevingsvermogen, die is zeer breed.

Ook de rust die jij als persoon uitstraalt kwam op mij als zeer positief over. Dit heeft zeker een goede bijdrage geleverd aan het gehele traject.

Waardevol en zeker leerzaam. Mijn schoenen gaan steeds steviger om mijn voeten zitten, dat geeft zo’n goed gevoel.
Manager

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan