Over mij

Ervaring heeft mij geleerd dat mensen veel meer kunnen dan ze denken.

Ik ben ervan overtuigd dat organisaties succesvol worden als er aandacht wordt geschonken aan ontwikkeling van kennis, vaardigheden en talent.

Als management en medewerkers de gelegenheid wordt geboden om hun competenties te gebruiken, dan ontstaat er positieve energie om de juiste dingen te doen en de dingen juist te doen. Dat leidt tot competente organisaties.

Pauline Maring

Eind jaren ’80 werd er een nieuwe richting “opleiden en trainen” toegevoegd aan de studie Sociale Pedagogiek die ik toen deed. Door mijn eerdere hbo-opleiding Creatieve Therapie was ik al gewend om als psychotherapeut mensen met gedragsproblemen te begeleiden in de hulpverleningssector. Maar nu ontstond de mogelijkheid om met gedrag en ontwikkeling van mensen in een heel nieuw werkveld aan de slag te gaan, namelijk in het bedrijfsleven. In een tijd waarin fors bezuinigd werd in de hulpverlening, gaf mij dat een mooie kans om te ontdekken of ik ook van waarde zou kunnen zijn in het bedrijfsleven, voor mensen met ontwikkelings- en gedragsvraagstukken.

Ik regelde een stage op de afdeling Opleidingen van Philips Components in Nijmegen en ontdekte dat ik de dynamiek in een grote bedrijven boeiend vind. Terwijl ik onderzocht hoe effectief een specifieke bedrijfsopleiding voor jonge hbo’ers en academici was, viel me op dat er in de samenwerking en communicatie nog heel veel verbeterd kon worden. Ik had verwacht dat een wereldmarktleider daarin juist erg goed zou zijn. Hoeveel beter zouden ze nog worden als ze daaraan zouden werken!.…

Ik besloot om na mijn stage bij opleidingsafdelingen van grote bedrijven te solliciteren. Zo begon mijn carrière in het bedrijfsleven, als trainer/opleidingsadviseur, coach, procesbegeleider en HR Manager.

De O van P & O heeft mij altijd het meest geboeid. Niet het personeelsbeheer met alle regelgeving en procedures, maar organisatieontwikkeling en management development. Veranderingsprocessen ondersteunen met trainings- en opleidingsprogramma’s. Of als procesbegeleider managementteams helpen hun visie helder te krijgen. Met teams aan de slag om invulling te geven aan een nieuwe koers. Ervoor zorgen dat de juiste competenties in de organisatie worden ontwikkeld door trainingen te ontwerpen en te geven. Als coach  ervoor zorgen dat er van directie tot werkvloer beter met elkaar wordt gecommuniceerd en samengewerkt om een succesvolle organisatie te creëren.     

Ik kan er enorm van genieten als ik daaraan een bijdrage heb kunnen leveren. Ik weet zeker dat dat ook voor u, uw medewerkers en uw klanten veel waarde heeft. 

In de loop der jaren heb ik op die manier diverse organisatieveranderingen en verbeterprocessen ondersteund in zeer uiteenlopende organisaties, bij multinationals zoals Nutreco, met  fokkerijen en verwerking van varkens, kippen en vis, bij Fisher-Rosemount Flow, producent van doorstromingsapparatuur voor allerlei industrieën zoals de olie- en gasindustrie, bij Intergamma, franchisegever van de Gamma- en Karwei bouwmarkten, in de zorg bij Vivium met psychogeriatrische verpleeghuizen,  bij ’s Heeren Loo, de grootste zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten in Nederland en in het voortgezet onderwijs met Toekomstlab.

Ik vind het leuk en interessant om voor zeer uiteenlopende organisaties te werken en zo steeds weer in een andere wereld te belanden, nieuwe processen te leren kennen en kennis te maken met steeds weer andere professionals op allerlei niveaus, van directie tot werkvloer.

Ik ben mezelf in de loop der jaren als professional ook steeds blijven ontwikkelen. Heel veel kennis en kunde heb ik on-the-job geleerd, zoals bedrijfskunde. Daarnaast heb ik veel trainingen en cursussen gevolgd, die ik meteen in de praktijk kon toepassen: managementvaardigheden, coaching skills, communicatie-gesprekstechnieken, onderhandelen & conflicthanteren, kwaliteitszorg, projectmatig werken en creatieve denktechnieken, om er maar een aantal te noemen.

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan