Ondernemend zijn is een belangrijke 21e eeuwse competentie. Mensen met een ondernemende houding weten van de nood een deugd te maken en creëren daarmee nieuwe kansen.

In heel veel MKB bedrijven vallen de bedrijfsactiviteiten stil door de coronacrisis. Ondernemers krijgen  hierdoor geen opdrachten meer en hebben dus ook geen inkomsten. Een onzekere toekomst, want niemand weet hoe lang deze situatie zal voortduren.

Creatief ondernemerschap: 3D-geprinte spatmaskers

Ik las een prachtig bericht in de Volkskrant van 2 april. Creatieve ondernemers in de regio Den Haag/Delft gaan niet bij de pakken neerzitten nu hun bedrijfsactiviteiten stilvallen en hebben een manier bedacht om zich nuttig te maken. Ze zetten hun werkloze 3D-printers in voor het printen van monturen voor spatmaskers. Op deze monturen kunnen vrij eenvoudig kappen worden gezet die gemaakt worden van sheets voor overheadprojectors, verkrijgbaar in kantoorboekhandels. Het ontwerp voor deze spatmaskers is gemaakt door studenten uit Singapore en vonden ze online.

De maskers zijn bestemd voor personeel in verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en voor verloskundigen. Deze beschermende middelen zijn meer dan welkom in de zorg. Ook geprinte deurklinkhouders worden inmiddels gemaakt.

Ondernemerschap wordt beloond

Het aantal ondernemers dat zich met hun 3D-printers hiervoor inzet groeit dankzij een oproep op social media. Fondsenwervers helpen hen intussen bij de financiering van de materiaalkosten. Zo helpen deze ondernemers nu bij de bestrijding van corona. Een hele nieuwe invalshoek voor 3D-printing is hiermee ontstaan. Verandering van business en een nieuwe kans voor creatieve ondernemers.

Hoe denkt u dat het verder gaat na corona?  

Er zijn in korte tijd nog veel meer van dit soort prachtige initiatieven ontstaan. Welke heeft u opgemerkt en welke zullen er volgens u nog gaan komen in bepaalde sectoren? Blijven deze nieuwe ondernemersinitiatieven ook na de coronacrisis bestaan en zullen ze zich verder ontwikkelen?  Wat denkt u?

 

 

 

Vraag een gratis
kennismakings- en adviesgesprek aan